Don't destroy your skin.

I tonåren drabbas de flesta av akne, vissa mer andra mindre. Själv har jag fått min akne bekräftat som en "sjukdom". Den här så kallade "sjukdomen" har jag kämpat med sedan jag gick i fyran, det har varit jobbigt många gånger. När jag fick min akne var det inte många som hade det och jag blev retad för det många gånger, det var inte något som precis stärkte mitt självförtroende. Jag kan nog inte ens räkna hur många gånger jag gråtit eller mått dåligt över hur jag såg/ser ut.

Både min mamma och min äldre syster har haft stora problem med akne och har gått till läkare på grund av detta. När min mamma hade försökt med nästan alla medel som apoteket har att erbjuda mot akne fick hon nog och tog med mig till sin läkare. Dr Csilla, våran läkare, skrev ut olika krämer som vissa fungerat och vissa inte. Jag tror att jag har haft ungefär sju olika krämer under de här åren och förstört en oräkneliga handdukar, lakan och kläder.

Det finns visserligen tabletter att få men de har jag varit för ung för och min akne har inte riktigt nått den nivån, men nu har min läkare bestämt sig för att vi ska testa med P-piller. P-piller tänker ni, de kan ju inte hjälpa de brukar ju förvärra det hela. Men där har ni fel det finns två olika P-piller "serier" som faktiskt hjälper, och det är Diane och Yasmine.


Under den här tiden som akne patient så har jag fått lära mig att det finns saker som jag bör undvika att äta och saker som jag bör undvika att ha i mitt ansikte, på mitt bröst och min rygg. Jag kan t.ex inte äta och dricka godis, glass, läsk, o'boy, chips och jag bör även undvika vitt bröd. I krämer och liknande får det ABSOLUT INTE finnas fett, mitt smink kommer endast ifrån Clinique och Lumene. Givetvis blir allt lite dyrar men det lönar sig i längden, om man så klart inte vill ha stora ärr osv.


Jag har några råd och ge er alla där ute:

Tänk på vad ni äter, godis osv. ger finnar.

Undvik feta krämer och smink.

Kläm ABSOLUT INTE finnar eller liknande det blir ärr fast ni inte tror de!

Inga händer och fingrar i ansiktet och sov aldrig med smink.

Tvätta ansiktet morgon och kväll med mild oparfymerad tvål.

När ni får finnar testa apotekets preparat först och tänk på att det inte går över en natt.

Gör ansiktiskmasker någon gång i veckan men tänk på avd ni köper. 


IMOVE.

Nu flyttar jag till Metrobloggen.se/Jnna kolla in min blogg där och följ den!!!

Tack för en underbar tid här på Blogg.se och jag hoppas att få se er alla igen!

RSS 2.0